Viss ir slikti: Latvijas premjerministrs neizslēdz lokdauna ieviešanu

Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš uztrauc bažas par situāciju ar COVID-19. Viņš teica, ka nākamās četras nedēļas būs izaicinājums

Situācija ar koronavīrusu Latvijā  ir stabili slikta, konstatēja premjerministrs Krišjānis Kariņš piektdien, 26. februārī, preses konferences laikā pēc valdības sēdes.

Pēc premjerministra teiktā, jau tagad kopējais ar COVID-19 inficēto skaits ir 500 gadījumi uz 100 tūkstošiem cilvēku. Un nākamās četras nedēļas Latvijai būs īsts izaicinājums.

Tāpat virs Latvijas karājas zobens, kas tiek uzskatīts par infekciozāku britu celma COVID-19 izplatību, no kuras jaunu infekciju skaits var kļūt vēl lielāks, brīdināja Kariņš.

Tāpēc viņš neizslēdz, ka valstī var tikt ieviesta pilnīga bloķēšana, kā tas jau ir izdarīts Francijā un Somijā.

Pasākumi, kas jāveic, lai pasargātu iedzīvotājus, tiks izskatīts tuvākajās dienās. Valdība orientēsies uz situāciju ar saslimstību un konsultēsies ar ekspertiem, tostarp attiecībā uz jauno celmu, un domāt, ko var mainīt stratēģijā, lai risinātu problēmu.

Iepriekš Veselības ministrijas vadītājs Daniels Pavļuts brīdināja, ka Latvijā nāk trešais koronavīrusa vilnis. Viņš arī uzskata, ka valstij nepieciešami jauni ierobežojoši pasākumi.

Pavļuts skaidroja, ka jaunie ierobežojumi būs jāievada pakalpojumu un pārvietošanās jomā. Un valdības uzdevums ir izstrādāt skaidru rīcības plānu tajā brīdī, kad “iedegas sarkanās spuldzes”.

Atgādinām, ka trešais, “britu”, COVID-19 vilnis Latvijas mediķi gaida jau divu – četru nedēļu laikā.

Lasi vēl: Astrologi nosauc 5 visbīstamākās dienas MARTĀ

Avots:

sputniknews

Pievienot komentāru