Vecāki ar šausmām gaida lēmuma apstiprināšanu par bērnudārziem

Otrdien valdība konceptuāli nolēma, ka valdības un privātā sektora darbiniekiem pēc iespējas būs jāstrādā attālināti, un bērnudārzi būs pieejami tikai to bērnu vecākiem, kuri nevar strādāt attālināti. Daudzi vecāki ļoti negatīvi vērtē šo ideju un uzsver, ka dažreiz strādāt attālināti ir daudz grūtāk, it īpaši, ja mājās ir vairāki mazi bērni.

Latvijas daudzbērnu ģimeņu asociācijas vadītājs Leonīds Mucenieks intervijā portālam Jauns.lv uzsvēra, ka lielākā daļa vecāku ir apmierināti, ka ir pieejami bērnudārzi un pie viņiem var vest visus bērnus neatkarīgi no tā, vai vecāks strādā mājās vai birojā.

Viņš atzīmēja, ka, ja vecāki strādā mājās, tad mazi bērni var traucēt darba kvalitāti un savlaicīgumu. Pastāv situācijas, kad attālināts darbs ar zīdaiņiem ir gandrīz neiespējams.

Un, ja mājās ir vairāki mazi bērni, kuriem pastāvīgi nepieciešama liela uzmanība un aprūpe, jums jāpiešķir laiks, lai viņus pabarotu, spēlētos ar viņiem, palīdzētu viņiem pārģērbties, vest viņus pastaigā utt.

Tas viss novērš vecāku uzmanību no darba pienākumiem un samazina viņu spēju koncentrēties un strādāt. Tālmācība ar maziem bērniem var arī palielināt psiholoģisko stresu ģimenē un izraisīt dažādas problēmas.

Mucenieks pauda viedokli, ka būtu ieteicams, lai bērnudārzi būtu pieejami visiem bērniem neatkarīgi no tā, vai vecāki strādā birojā vai no mājām. Tas ievērojami atvieglotu vecāku darba dienu, pat ja viņi strādā attālināti.

Tikmēr skolotāju arodbiedrība iepriekš ir izteikusi aicinājumu vecākiem nevest bērnus uz bērnudārzu, kad vien iespējams. Bet pat tie vecāki, kuri var atļauties nevest bērnus pirmsskolas iestādēs, to nedara – bērnudārzs ir ļoti ērts.

Lasi vēl: Ārsts pastāstīja, kā var aizmigt vienas minūtes laikā

Avots:

lz

Pievienot komentāru